3 Temmuz 2022 Pazar

Youtube Video Yükleme Nasıl Yapılır?

 

Youtube Video Yükleme Nasıl Yapılır?

Youtube video yükleme yapmak hızlı bir işlemdir. Genelde videonun kalitesinin düşmemesi için bilgisayar üzerinden yapılır.

Aynı zamanda bilgisayarların şarjı daha iyi dayandığı için özellikle uzun videoları yüklemek zaman alır. Bu nedenle bilgisayar üzerinden video yüklemek tercih edilir.

Bilgisayardan Youtube Video Yüklemek

 

Youtube’a video yüklemek bilgisayardan ve telefondan yapılabilecek bir işlemdir. Bilgisayardan video yüklemek için şu adımlar takip edilmelidir;

Youtube Video Yükleme
Youtube Video Yükleme

 

İlk olarak videonun kameradan kopyalanıp bilgisayara yüklenmesi gerekir. Youtube video yüklenmeden önce tamamen son halini düzenlenmiş olması önemlidir.

Videoyu ücretsiz olarak dönüştürmek için internette çok fazla program ve internet sitesi vardır. Video dönüştürme işlemlerinin tamamlanması gerekir.

Daha sonra içerisine kanal bulunan bir video hesabına giriş yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra ana sayfanın üst kısmında video ekleme butonu bulunacaktır. İstenen video yüklemek için o video dosyasına seçilmesi gerekir.

Kanal sahibinin hesabı onaylı hesap değilse 15 dakikadan daha fazla videolar yüklenmez. Bu duruma dikkat etmek gerekir. 15 dakikadan daha uzun video yüklemek isteyen insanlar ise SMS aracılığıyla hesabını onaylamalıdır.

Video yüklemek için aç tuşuna basılması gerekir. Dosya açıldığı zaman video otomatik olarak yüklenmeye başlar.

Daha sonra video yükleme işlemleri sırasında girilebilecek bilgiler tek tek girilmelidir. Video açıklaması videonun başlığı gibi bilgiler girilir.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra ayarlar kısmından herkese açık durumuna getirmek gerekir.

Cep Telefonundan Video Yüklemek

 

Youtube kuralları arasında sadece bilgisayar ya da cep telefonundan video ekleme gibi bir şart yoktur. Bu sebeple kişiler istedikleri yerden yükleme yapabilir. Cep telefonundan video yüklemek için takip edilmesi adımlar şu şekildedir;

 

Cep telefondan Youtube videosunu yüklemek için yüklenmek istenen kanalın uygulamada açık olması gerekir. Daha sonra cihazın video oynatıcı özelliği ile videonun açılması gerekir.

Daha sonra ekranda görülen paylaş butonuna tıklanmalıdır.

Paylaş butonuna tıkladıktan sonra nereden paylaşılması gerektiğini ne belirtecek bir ekran çıkacaktır ve bu ekranda farklı sosyal medyalar arasından Youtube uygulamasının işareti bulunduktan sonra buraya tıklaması gerekir.

Youtube seçildikten sonra da videonun başlığının yazılabileceğini bir alan çıkacaktır. Bu alanlar tamamen doldurulmalıdır.

Video yüklemesi tamamlandıktan sonra ayarlardan videoyu herkese açık hale getirilmelidir.

 Kaynak : https://yazarlife.com/youtube-video-yukleme-nasil-yapilir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder